slider01.jpg

Jeugd

TVG heeft gemiddeld tussen de 80 en 100 jeugdleden van 6 tot 18 jaar.

De trainingen voor de jeugd zijn op:
-                      dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur
-                      woensdagmiddag vanaf 13.00 uur
-                      donderdagmiddag vanaf 16.00 uur
Tijdens de trainingen worden de kinderen ingedeeld op leeftijd en niveau.
De trainingen worden verzorgd door een professionele trainer.
In de winter worden de trainingen voor de jongste jeugd verzorgd in sporthal De Twine.
 
Tenniskids
Bij de jeugd wordt gewerkt met de methode van tenniskids.
Dit houdt in dat op een speelse manier kinderen worden getraind in het tennis, ieder op het niveau dat bij hem of haar past.
De vorderingen worden bijgehouden met behulp van stickers voor het behalen van vaardigheden. Daarnaast krijgen kinderen certificaten bij het behalen van een bepaald niveau.
Er zijn drie niveaus:
Rood: minibaan
Oranje: ¾ baan
Groen: hele baan
Ook wordt gespeeld met speciale ballen aangepast aan het niveau.
 
Interne activiteiten
Zowel voor de jongere jeugd als voor de junioren worden jaarlijks een aantal activiteiten georganiseerd door de Jeugdcommissie. Hierbij is de hulp van de ouders noodzakelijk.
Dit kunnen gezelligheidstoernooien zijn zoals het pamadozo (ouder en kind toernooi), het pannenkoekentoernooi etc. Maar ook activiteiten gericht op het spelen van wedstrijden zoals de clubkampioenschappen.
Voor de junioren is er een interne kompetitie; dit houdt in dat de jeugd wekelijks interne tenniswedstrijdjes kan spelen aan de hand van een vooraf opgesteld schema.
 
Externe activiteiten
Daarnaast worden kinderen gestimuleerd deel te nemen aan externe toernooien en externe kompetitie. Voor de tenniskids worden in de regio veel verschillende toernooien georganiseerd. Kinderen kunnen dus op hun eigen niveau met regelmaat partijtjes spelen.
 
Minibaan
TVG heeft ook een mini-baan, bij uitstek geschikt voor de jeugd om lekker samen te spelen of als je alleen bent, om te spelen tegen de oefenwand.
 
Tot slot:
OUDERS ZIJN NODIG OM KINDEREN PLEZIER IN TENNIS TE LATEN BEHOUDEN
Hoe beter kinderen gaan tennissen, hoe meer plezier. Daarom is het belangrijk om naast de trainingen ook vaak lekker te gaan tennissen. De Jeugdcommissie kan activiteiten niet allemaal zelf organiseren. Er zijn actieve en betrokken ouders nodig om kinderen zo vaak mogelijk en op plezierige wijze te laten tennissen. Interesse: neem contact op met de Jeugdcommissie.
 

Buienradar

Sponsoren

briaskThumb_tn_adv_mfrl
briaskThumb_tn_adv_offengaherenkapper
briaskThumb_tn_adv_silersshop1 staand
briaskThumb_tn_Bakkerij_Andringa
briaskThumb_tn_Henk_de_Vries